Техническият директор на Световната купа по сноуборд в Пампорово Виктор Гичев говори преди двата старта, които ще се проведат през уикенда. Той увери, че пистата и трасето са готови.

"Най-голямото предизвикателство беше производството на сняг, за наше щастие в последните няколко дена бе студено. Напълно готови сме", каза Гичев пред DIEMA SPORT 3.

"Това ми е втора световна купа този сезон. Зимата показва истинската си същност. Радвам се, че точно преди стартовете имаме снежна писта и сняг около нас. Денивелацията е около 100-120, не сме я мерили точно, но и това ще стане. Приключихме с реденето на трасето", допълни той.

"Всеки дебют е предизвикателство, надявам се да са добре подготвени. Надявам се всяко следващо състезние да показват повече и повече своя талант. Идват още талантливи деца, които ще го покажат в следващите години. Имаме извървяна пътека от Радо за поколения след него", сподели Виктор Гичев.

След това той коментира и доколко трасето ще пасне на звездата ни в сноуборда Радослав Янков: "Това му е домашното трасе, сигурно го познава до болка. Писта я знае наизуст, дано домашното състезание го награди и в двата дена"