Световният шампион за младежи в паралелния гигантски слалом от Банско 2023 Тервел Замфиров (СК Юлен) спечели днес и първа титла при мъжете от Държавното първенство. На писта №8 в Банско той надви на финала в паралелния слалом състезаващия се с грип и температура Радослав Янков (Амер Спортс), който вчера на същото трасе спечели 15-та си държавна титла.

В малкия финал днес шампионът на планетата при младежите в паралелния слалом от Банско 2023 Петър Гергьовски (Амер Спортс) се наложи над двукратният сребърен медалист от световното Александър Кръшняк (СК Юлен).

В надпреварата при жените състезателките на Чехия доминираха и обраха отличията. На финала Адела Кецликова спечели срещу Софи Биегелова. С бронза се окичи Хана Отипкова. 
В класацията за националния шампионат златото взе Живка Узунова (Амер Спортс), която се нареди на пето място в общото класиране. Националната шампионка в паралелния гигантски слалом от вчера Йорданка Андонова (Амер Спортс) завърши втора от българките и шеста в генералното подреждане, а Савина Димитрова (СК Юлен) взе бронза от първенството на България, след като завърши осма в крайното класиране. Сред награждаващите на призьорите бяха Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Георги Атанасов, треньор на националния отбор, Радослав Янков, Анатоли Замфиров, треньор, Виктор Гичев, рейс директор на състезанието и всички треньори от клубовете участвали на първенството. От чужбина се включиха състезатели от 7 държави, който караха и на младежкото световно.