Една от най-добрите ни сноубордистки – Теодора Пенчева, изрази радостта си от възможността отново да кара за България. По-рано днес тя завърши на 24-о място и не успя да попадне сред най-добрите 16 на паралелния слалом от Световната купа в Пампорово.

„Това е несравнимо. Това е нещо, което кара сърцето да трепти, да бумти, да ври. Много обичам да се връщам пред родна публика и много обичам, когато мога да подкрепям нашите състезатели и да ставам свидетелка на това, което видяхме вчера – третото място на Радослав Янков. Жестоко, несравнимо!“, започна Пенчева пред NOVA.

„Всичките състезания са били супер интересни за мен. Всяко едно е било специално по някакъв начин. Състезанията пред родна публика, което започна да се случва в последните години, това е жестоко. Тази емоция, да застанеш отгоре на старта и да започнеш се спускаш надолу, това е несравнимо. Всичките тези хора, приятели, наистина е много хубаво“.

„Любовта към спорта! Това е нещо, което докато мога да ходя, ще искам да го правя. Обожавам да карам сноуборд. Винаги, когато имам възможност, искам да карам и да мога се връщам. Всеки път разбирам колко силен може да бъде един човек. Пак можеш да бъдеш в топформа“, каза още Пенчева.