България спечели три медала - два сребърни и един бронзов, на завършилите през уикенда олимпийски фестивал за млади таланти. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски
младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 година. Родните таланти бяха наградени днес, а председателят на БОК Стефка Костадинова заяви, че е страхотен оптимист и децата са показали, че са бойци. 

startphoto.bg
20 снимки

"Оценката ми е отличен, защото за първи път от създаването на тези зимни младежки фестивали България има три медала. Много съм горда и мога да им пожелая да имат високо самочувствие, български дух и да не се плашат от конкуренция. Това е първата крачка към големите успехи. Тепърва започва тяхата спортна кариера. Трябва да преминат през европейски и световни първенства. Олимп на всяка кариера са олимпийските игри", каза Костадинова. 

"Медалите за цяла България в летни и зимни спортова са дълго чакани. Тези деца показаха, че са бойци. Искам да поздравя треньорите им и тяхната федерация в лицето на Цеко Минев, които се грижат добре за тях. Когато влагаш своята инвестиция на правилното място, се получават големите успехи". 

"Дайте да сме по-позитивни. Мисля, че всеки спортист, който се готви за олимпийски игри, знае каква е отговорността. Когато спечелиш олимпийска квота, това те задължава и се изисква много повече. И миналата година беше година на нашите млади таланти. Аз съм страхотен оптимист. България ще я бъде и ние като българи ще чуем химна на олимпийските игри", завърши Костадинова.