Европейският шампион по биатлон на 20 км в индивидуалното бягане от Раубичи (Беларус) през 2019-а година Красимир Анев е стабилизиран след операция във ВМА, пише Telegraph.bg. Бившият биатлонист се самопростреля в корема преди няколко дни.

От началото на 2021 година той бе назначен за инструктор по физическа подготовка към Военновъздушните сили (ВВС). В момента Анев е в реанимацията на ВМА. Той е поставен в медикаментозна кома, защото куршумът е засегнал долната част на белия му дроб.

От МВР първоначално обявиха, че 36-годишният самоковец е бил открит да агонизира край язовир „Дренов дол", близо до Кюстендил, вечерта на 1 ноември. Инцидентът е станал около 19:00 часа в сряда, а Анев е бил откаран първо в болницата в Кюстендил, където е бил стабилизиран, за да бъде транспортиран с линейка към столицата.

Според информация на „Телеграф“ сигналът за инцидента е подаден от жена, с която Анев е имал любовни отношения до средата на лятото. Те се запознали в армията, но тя била преместена от Самоков в Кюстендил. Това довело до разочарование от страна на биатлониста и към някои от командирите в службата му, за което той споделял с близки. Именно към въпросната дама тръгнал пострадалият в сряда. Към района около мястото, където той е пострадал, често се отправят и двойки за усамотение. Биатлонистът е открил там военнослужещата в компанията на друг мъж, споделят близки до спортиста.

Една от версиите, по които работят разследващите, е, че Анев е опитал да се самоубие със законно притежавания пистолет, но по някаква причина изстрелът е бил отклонен и той не е пострадал смъртоносно. Не е изключено да е имало и спречкване, при което изстрелът да е произведен случайно. Към любовната драма на Анев насочва и последната публикация в профила му във Facebook. Той е споделил на стената си нова профилна снимка на свой приятел с цитат на Павел Вежинов: „Всяко предателство започва с доверие“. Коментарът на Анев е „Абсолютна истина“.