Швейцарката Джули Зог спечели и втория паралелен слалом от световната купа по сноуборд в българския курорт Банско, с което защити първото си място в генералното класиране. 
 
След като вчера надви на финала австрийката Забине Шьофман, днес Зог се изправи срещу нейната сънародничка Даниела Улбинг. Австрийската сноубордистка водеше през по-голямата дистанция, но грешка в края даде победата на Цог с разлика от 1.26 секунди.
 
Това бе 12-а победа за световната купа в кариерата на швейцарката и 11-а в паралелния слалом. Тя е лидер в генералното класиране с 19 точки пред Улбинг, която се смъкна до втора позиция вчера. Трета е съботната финалистка Шьофман, която е с пасив от 71 точки.
 
"Страхотно е, че спечелих два пъти. Днес нещата изглеждаха приключили рано, но Даниела падна и в крайна сметка победата е за мен", заяви Джули Зог след края на състезанието. 
 
Третото място в Банско остана швейцарката Патриция Кумер, която победи японката Цубаки Мики в малкия финал. Българката Теодора Пенчева пък не успя да стигне до осминафиналите.