Посланикът на Корея Шин Бунам сподели, че ще подктрепя българските олимпийски на Игрите в Пьонгчанг. По-рано днес бе утвърден българската делегация, като стана ясно, че тя наброява 19 спортист. До края на месеца бройката може да бъде увеличена.

Зимните олимпийски игри стартират на 9 февруари и ще продължат до 25 февруари.

„Това, което Пьонгчанг иска да покаже са най-съвременни технологии, които могат да са от полза на хората. Ще има роботи, които могат да говорят, ще има технологии, които използват виртуална реалност, така че да бъде едновременно много удобно и много забавно“, започна Шин Бунам

„Целта на Република Корея е да осигури спокйна среда, да подсигури мирна среда и спортистите да могат да покажат най-доброто от себе си“.

Запитан за участието на Северна Корея, Шин Бунам сподели: „Участието на Северна Корея дойде след преговори на високо равнище. Това, което е нашата цел и надежда чрез тези преговори диалогът да продължи и така да се стигне до разрешаване на ядрения проблем“.

„Корейците са най-добри в шортрек, също така имаме изключително известна фигуристка – Ким Юна. Всъщност има и други спортисти. Може би знаете на тези игри, женският отбор по хокей ще бъде със спортисти от Северна и Южна Корея и наистина искам да ви кажа, че ще аплодирам този тим и ще се надявам те да победят. Също така съм чувал, че ние сме добри в пързалянето с шейни“.

„Днес бяха обявени 19 спортисти от България, които ще са в Корея. Чувал съм, че ските са много силни. При всяко положение ще подкрепят българите“, добави посланикът на Южна Корея у нас.