Вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев логично бе щастлив след триумфа на Радослав Янков в петък. Бобев преживя емоциите от старта и в ефира на "Спортно шоу Гонг" сподели своите емоции от случващото се в Банско.

Великолепен Радо Янков с победа в Банско!

"Емоциите са невероятни, защото да чуеш българския химн в България за победата на наш състезател пред хилядна възторжена публика високо в планината е нещо невероятно. Пожелавам го на всички любители на тези спортове още много пъти", сподели Бобев.

"Голям успех за Радо и за всички, които през годините са работили за големи постижения и да има такива прояви у нас. Това е признание и за техния труд."

Относно добрите отзиви за трасето в Банско, Бобев коментира: "Това само може да ни радва и да ни задължава да подготвим трасето максимално добре и за неделя, за да има равни условия и най-добрите да победят."

Радо Янков: Всичко беше като на сън, сбъднах една мечта

"Постарахме се да направим максималното, да доближим сноуборда до този опит и преживяване, което е в алпийските ски. Публиката бе невероятна, което е разбираемо, защото имаме две големи звезди в този спорт, едни млади, хубави хора. Имаше огромна агитка от Чепеларе, за което им благодарим. Очакваме и следващите два дни още много хора, днес е петък, а имаше хиляди."

"Сани (Жекова) бе сред най-възторжените фенове на Радо, с голямо българско знаме. Радваше се много на неговия успех. Тя е в много добро настроение, те имаха своите тренировки на бордъркрос. Можем само да ѝ пожелаем успех и дано ни зарадва с един добър резултат и през утрешния ден."

"Нека подкрепяме нашите любимци и нека всички любители на зимните спортове да дойдат на Бъндерица в следващите два дни", допълни Бобев.

Треньорът на Радо Янков: Знаех, че няма какво да го спре