Златен олимпийски медал – това е мечтата на българският сноубордист Радослав Янков, който предизвика истинска сензация, печелейки първия старт от Световната купа по паралелен слалом в италианския курорт Кареца. Янков остави зад себе си най-големите имена в спорта, включително олимпийски и световни шампиони, а според самия него е било въпрос на време да демонстрира качествата си в състезание.

„Изненада е много странно да се каже. Имам предвид, изненада е първото място, да, но ние знаем колко работа сме хвърлили, как съм тренирал и въпрос на време беше да прехвърля това, което мога, на състезание“, сподели Янков пред Нова телевизия.

„Много от тях са били шокирани, тъй като миналата година пак имах добри резултати, но не толкова добри, много от тях казаха, че съм направил много по-голяма крачка от нормалната.“

„Много неща променихме, всичко е от значение. Не искам да деля нещата. Променихме някои неща по екипировката, здрав съм, тъй като имах някои проблеми с кръста. Тренираме и продължаваме.“

„Първо мечтая да съм здрав, искам да съм здрав, това е най-важното за мен, а мечтата ми е златен олимпийски медал“, завърши Янков.