Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова се прибра от участието си на Универсиадата, където спечели златен медал.

"Много мило посрещане, чувствам се добре, беше важно за мен, беше важен финал. Радвам се, че победих в едни никак не лесни условия", заяви Жекова.

"Конкуренцията на финала беше много силна. Бяхме 4 олимпийки. Брозновата медалистка от Сочи, най-добрата швейцарка, вицесветовната шампионка от Крайшберг и аз. Имаше сериозна конкуренция от млади участнички, като цяло все едно беше олимпийски игри за студенти", допълни тя.

"Готова съм за следващите олимпийски игри. В спорта всичко е въпрос на шанс и късмет, бях готова и в Сочи, но там не се получи. За мен е важно да бъда сред най-добрите. Към нас има повече внимание", продължи Жекова.

"Със злоба и лошотия няма как да стане. Радвам се на всеки един момент. Загубите те учат на много, правят те по-силен, дори най-великите личности в човешката история са започнали със загуба. Самият път е по-важен. Пет поредни години сме сред най-добрите, а това ми носи удовлетворение. Сега ще имам 3 седмици кондиционна подготовка. След това следват 3 важни старта от световната купа в САЩ, Швейцария и Испания, а целта ми е да вляза в топ 3", завърши Жекова.