Сноубордистката Александра Жекова се обърна към екипа и почитателите си след спечеленото шесто място в сноубордкроса на Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Жекова отправи емоционални думи след състезанието.

Александра Жекова: Щастлива съм

"Важен ден, тежки битки, спокоен ум и сърце изпълнено с благодарност към всеки и всичко, защото и без медал пътят към усъвършенстването и към върха е “златен” за личността! И да, струва си ,независимо колко пъти паднеш и те заболи,защото всеки път се изправяш като по-добър!

Благодаря на моят екип на терен:
Виктор Жеков-вакс майстор, треньор,камера 3
Божана Жекова-камера 2,
Антония Андонова-физиотерапевт и камера 1,
екипът в България:ММС,
Българска Федерация Ски,БОК и нашите генерални спонсори,
Паскал Дичев-кондиционна подготовка,
д-р.Първанов-възстановяване, екипът на доц.Русимов, Росица Каратотева-състезателна екипировка, Елвира Прем-Бахуля-ментор, всички добри хора, които са ни помогнали от самото начало на спортната ми кариера до тук (а те са много!) и всички верни фенове и приятели на снежните спортове, че повярвахте в мечтата, в успеха, в пътя, заедно с мен и ме подкрепихте!

Знаех, че ще е трудно, защото след последните ми контузии, получени след последната победа за Световната купа, изоставането спрямо конкуренцията беше неизбежно и щеше да отнеме време за увереността, смелостта, спокойствието и прецизността в техниката на каране да се завърнат... Благодаря Ви за търпението, за това, 
че не се отказахте, адаптирахте се,борехте се и учехте заедно с мен, по този път, за да бъдем с нещо по-добри на тази Олимпиада!

Това състезание беше голямо предизвикателство във всяко едно отношение за всички отбори и е късмет, че се разминахме само с драскотини... Поздравявам всички колеги за проявената смелост и честна игра, а на тези, които не успяха, пожелавам бързо възстановяване и нови сили! Поздравления и уважение за олимпийските шампиони-Пиер Волтиер и Микаела Мойоли!", написа Александра Жекова.

Емоциите на Сани Жекова след шестото място в Пьонгчанг

 

...Важен ден, тежки битки, спокоен ум и сърце изпълнено с благодарност към всеки и всичко, защото и без медал, пътят към усъвършенстването и към върха е “златен” за личността! И да, струва си ,независимо колко пъти паднеш и те заболи,защото всеки път се изправяш като по-добър! Благодаря на моят екип на терен: Виктор Жеков-вакс майстор, треньор,камера 3 Божана Жекова-камера 2, Антония Андонова-физиотерапевт и камера 1, екипът в България:ММС, Българска Федерация Ски,БОК и нашите генерални спонсори, Паскал Дичев-кондиционна подготовка, д-р.Първанов-възстановяване, екипът на доц.Русимов, Росица Каратотева-състезателна екипировка,Елвира Прем-Бахуля-ментор✨,всички добри хора,които са ни помогнали от самото начало на спортната ми кариера до тук(а те са много!🙌) и всички верни фенове и приятели на снежните спортове, че повярвахте в мечтата, в успеха, в пътя, заедно с мен и ме подкрепихте! Знаех, че ще е трудно, защото след последните ми контузии, получени след последната победа за Световната Купа, изоставането спрямо конкуренцията беше неизбежно и щеше да отнеме време за увереността, смелостта,спокойствието и прецизността в техниката на каране да се завърнат...Благодаря Ви за търпението,за това, че не се отказахте, адаптирахте се,борехте се и учехте заедно с мен, по този път, за да бъдем с нещо по-добри на тази Олимпиада! Това състезание беше голямо предизвикателство във всяко едно отношение за всички отбори и е късмет,че се разминахме само с драскотини...Поздравявам всички колеги за проявената смелост и честна игра, а на тези, които не успяха, пожелавам бързо възстановяване и нови сили! Поздравления и уважение за Олимпийските Шампиони-Пиер Волтиер и Микаела Мойоли! Прегръщам Ви❤️ 🇧🇬✨ 📸 Костантин Антонов (БОК)

A post shared by Alexandra (@alexandra_jekova) on