Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за четвъртфиналите на паралелния гигантски слалом на състезанието за Световната купа в канадския курорт Блу Маунтийн.

Той завърши с отличното пето време в квалификациите, а на осминафиналите се наложи над италианеца Маурицио Бормолини, който е водач в генералното класиране за Световната купа през този сезон. На втората контрола българинът, който си избра синьото трасе, водеше с 36 стотни, което накара Бормолини да рискува много и да пропусне врата, като не завърши.

На четвърфиналите Янков отново си избра синята линия, но бе победен от поляка Оскар Квятковски. Българинът водеше с 19 стотни на първата контрола, след това полякът поведе, а Янков мина през последната врата и не успя да завърши. Той завърши на шесто място в крайното класиране на връх рождения си ден, като навърши 33 години.

Радо Янков показа отлична форма преди Световното първенство в Бакуриани (Грузия) и влезе във финалите за трети път през сезона, след като преди няколко дни завърши на четвърто място в Банско.

Янков вече има 154 точки и е на 15-о място в генералното класиране за Световната купа. Маурицио Бормолини продължава да води с 392 точки, а веднага след него е австриецът Андреас Промегер с 382.

Паралелния гигантски слалом спечели австриецът Бенямин Карл, който във финала се наложи над корееца Санхо Ли, който препусна врата и не успя да завърши.

В малкия финал полякът Квятковски се наложи над италианеца Марк Хофер и завърши на трето място. /БТА