Най-добрият български състезател Радослав Янков се класира на 12-о място в паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Бад Гащайн (Австрия). 

Бившият носител на Световната купа, който се нареди 10-и в квалификациите по-рано днес, загуби на осминафиналите от Арно Годе (Канада) с 15 стотни от секундата.

Четирима представители на Австрия достигнаха до финалите. Първа победа в кариерата си записа Арвид Аунер, който в големия финал победи Бенямин Карл. Трети се нареди Александър Пайер, а четвърти остана Лукас Матийс.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Санхо Лий (Република Корея) с 405 точки. Радослав Янков е на 16-а позиция със 104 точки, а в подреждането за паралелния слалом е на осмо място с 58 точки.

Победителка при жените в Бад Гащайн стана представителката на домакините Даниела Улбинг, която в големия финал победи германката Рамона Хофмайстер. Така тя оглави генералното класиране за Световната купа за сезона с 346 точки.

Следващото състезание от Световната купа по сноуборд е паралелен гигантски слалом за мъже и жени в петък в Зимонхьое (Австрия).