Радослав Янков отпадна в 1/4-финалите на провелия се днес втори паралелен слалом, кръг от Световната купа по сноуборд в родния курорт Пампорово. Българинът, който вчера завоюва първи подиум от 2018-а година насам след третото си място в първия паралелен слалом, кара силно и днес в квалификацията, където влезе в елиминациите с второ време. Янков преодоля осминафиналната си серия срещу Себастиан Кислингер, но загуби дуела с друг австриец - Андреас Промегер. Така той остана с трето място от първия паралелен слалом.

След него, българинът остана със смесени чувства, но благодари на всички за подкрепата и се надява и догодина да има възможността да кара пред родна публика.

„Неточност, става всичко за стотни. Малка неточност и трасетата са изравнени. Промегер е доста добър състезател и просто не можах да наваксам. Накъса ми се карането“, започна Янков пред NOVA.

„Днес беше доста ледено, но това ми харесваше. Пистата беше подготвена много добре, поздравления за организаторите и за екипа на Виктор Гичев. Наистина са се постарали страхотно и мисля, че това беше до момента най-доброто трасе, което сме имали на Световното купа“.

„Когато си близко, винаги е разочароващо да направя грешка, но това е част от играта. Трябва да го приемем и да продължаваме напред“.

Снимки: Startphoto.bg
78 снимки

„Малко ми засенчва третото място от вчера, но това е може би временно, защото сега още под негативни емоции, но доволен съм. Не бих казал, че трябва да съм алчен. Вчера се получи много добър старт. Днес завършвам пети или шести, което също е престижно класиране. Доволен съм и трябва всички останали доволни в България“.

„Искам да благодаря от сърце, че бяха тук да ме подкрепят и вчера, и днес. Мисля, че се получи един страхотен празник, както си пожелах преди състезанията. Страшно съм благодарен на цялата публика, за виковете, които чувах на старта. Страхотни са, това е най-добрата публика в цялата Световна купа“.

„Гледам положително за следващия старт след тукашните емоции. Доста е натоварена програмата, утре рано сутринта заминаваме за Словения. Имам един тренировъчен ден или два и състезанието предстои. Отивам положително настроен“.

„Трудно е доста, но със сигурност не съм единствен. На всичко им е трудно да пътуват толкова често на различни места със различни стартове. Най-добрите трябва да се справим с тези неща“.

„Много искрено се надявам да имаме състезание тук и догодина“, завърши Радо Янков.