Най-добрият български сноубордист Радослав Янков изтегли №13 за първия паралелен слалом за Световната купа в Пампорово. Квалификациите на 20 януари на писта „Стената“ стартират в 9,00 ч, а финалите са от 13,00 ч. NOVA SPORT и DIEMA SPORT 3 ще излъчват състезанието и в двата дни на живо. Церемонията по откриването на Световната купа на която Пампорово е домакин за първи път се проведе в зала „Родопи“ на хотел „Перелик“.

Гости на церемонията бяха Димитър Илиев, министър на младежта и спорта и Зарица Динкова, министър на туризма. Двамата произнесоха кратки слова в които поздравиха федерацията по ски и домакините от Пампорово за страхотната организация на Световната купа.

Президентът на федерацията Цеко Минев приветства всички присъстващи и прикани всички да присъстват и на двата старта и да подкрепят Радо Янков и останалите ни 9 участници. Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД откри Световната купа в Пампорово. Останалите български участници са: Теодора Пенчева, Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Александър Кръшняк, Кристиян георгиев, Димитър Ганичев, Петър Гьошарков, Станислав Вангелов и Георги Милчев.