Българската звезда в сноуброда Радослав Янков постигна най-доброто си класиране в Световната купа от шест години насам и то пред родна публика в Пампорово. Българинът се качи на подиума, след като се пребори за бронзовия медал.

"Наистина мина много време, развълнуван съм и не знам какво да кажа. Даже може би не съм си мечтал. Случи се. Всичко се разви по най-добрия начин, радвам се, че успях да се кача на стълбичката. Нямам думи", сподели Янков пред DIEMA SPORT 3.

"Най-щастлив бях, когато се роди дъщеря ми, но сега са може би следващите ми най-щастливи сълзи в професионалната ми кариера. Поне от подиума в Рогла през 2018-а година преди олимпийските игри, тъй като след това имах трудности с операциите. Върнах се обаче и съм много щастлив, че днес успях да се кача на третото място", каза още той.

startphoto.bg
99 снимки

"Тези сълзи бяха от радост, отдъхнах си, че още го мога и съм на подиума. Наистина беше много трудно тук пред родна публика. Много хора ме подкрепят, но не крия, че имаше и напрежение. Публиката даже респектира другите състезатели и ми помогна. Чувството е велико, ще ми трябва време да осъзная какво се случи днес", допълни сноубордистът.

"Със сигурност състезателите са по-респектирани от обикновено, защото това е ново трасе за тях, за мен не е. Явно керемидите тук лошо бият", пошегува се Радо Янков.

"Пистата беше в перфектни условия, искам да благодаря на организаторите, федерацията и Пампорово. Първо да се насладя днес, да мине еуфорията и със сигурност утре имаме нов старт, трябва да се концентрирам", завърши той.