Най-добрият сноубордист в историята ни Радослав Янков също получи награда от НСА за приноса си към спорта, а след това отдели време и за журналистите.

– Благодаря на НСА за това признание и на Катедра „ТАО и снежни спортове” и също така за наградата, която получих от Асоциацията за университетски спорт! Благодаря им за образованието, което съм получил. Дай Боже, един ден да успея да го предам и да помогна на деца да станат големи шампиони. ДО 07:08

– Всичко е възможно, не обичам да давам никакви предварителни очаквания, само да съм здрав. Всичко върви засега по план. Тренирам, като дойде следващият сезон ще видим след първите стартове. 

– Имаме някакъв план. Има някакъв примерен календар за СК, но той се мени до последния момент. В момента, както казах, тренировките вървят по план, физическата подготовка е наред, имаме лагер на сняг през юни, ако това го позволява времето и снегът, и началото на септември ще се качим на сняг. 

– Всички състезания са от важност, но така, като пик, би трябвало да съм най-добре в края на сезона, тъй като тогава е най-важното състезание - СП. При нас световните първенства се провеждат на 2 години и тази година точно ще е март месец. 

- СП или Големия кристален глобус ще ти бъде голямата цел?

 – И двете.

ЗА СРЕЩАТА МЕЖДУ РАДОСЛАВ ЯНКОВ и КУБРАТ ПУЛЕВ:

– Поздравих го за страхотния успех, който направи и го помолих да се снимаме, тъй като имаме една снимка отпреди няколко години. Пожела ми здраве, това е най-важното за спортиста и той си пожела здраве и без контузии.