„Не мислех, че ще бъда толкова напред, въпреки че аз понякога малко подценявам своите успехи, защото така съм възпитан“, сподели българският сноубордист Радослав Янков, който се нареди втори в анкетата Спортист на годината на 2017-та година.

Преди 12 месеца Янков бе трети в престижната класация, а сега се изкачи с още едно място напред. „Това отново е оценка на труда и на това, което съм постигнал през миналата година. Доволен съм, радвам се, благодаря на всички спортни журналисти, които са гласували за мен и са ме издигнали до това място. Не мислех, че ще бъда толкова напред, въпреки че аз понякога малко подценявам своите успехи, защото така съм възпитан, да не съм с голямо самочувствие, опитвам се да си кретам и да си действам по нещата“, сподели той след церемонията.

„Чувствам се добре, започна нормално и обещаващо сезона. Направих няколко грешки, една грешка на последното състезание. Това не означава, че има нещо притеснително, доволен съм от представянето си и продължавам да тренирам сега, тъй като следващият старт е на пети януари. По-специална е тази година, на първо място заради Олимпийските игри и ще бъде с почти двойно повече стартове от миналата година, така че ще бъде доста по-натоварено. Очаквам с нетърпение всеки един старт, опитвам се да се подготвям по най-добрия начин преди него и мисля, че доброто ще продължи“, допълни българският сноубордист. /БГНЕС