Сноубордистът Радослав Янков сподели пред DIEMA SPORT 3, че за него най-тежкият момент е бил, когато се е наложило да се оперира. Той добави, че мечтата му е да участва на пет Олимпийски игри. 

"Най-тежкият момент беше, когато се наложи да оперирам кръста си. Това беше крайният вариант и се случи. Много хора не успяват да се върнат след такава операция. Мисля, че това беше най-тежкият момент. Беше точни преди Олимпийските игри, нямах представа дали ще се върна на пистата. Благодарение на близките ми успях да преодолея тези моменти и да се върна на пистата. Вече два сезона карам и се надявам да нямам проблеми", започна Янков. 

"Имаме доста затруднения в намирането на екипировка. Ние нямаме ограничение на екипировката. Това кара производителите и състезателите да измислят новости. Другият проблем беше, че нямаше добри условия за подготовка в началото на есента", каза още сноубордистът. 

"Проправихме доста голям път в алпийския сноуборд. Нивото доста се вдигна. Начинът на подготовка се променя. Опитваме да се справяме с тези неща. Винаги излиза нещо ново", сподели Янков. 

"Вече имам три Олимпийски игри. Четвъртата е близо, а мечта ще е пета", завърши той.