Радослав Янков, който попълни колекцията си от купи с малката световна за дисциплината на паралелен гигантски слалом, сподели, че има шансове да вземе и големия кристален глобус. Янков се прибра в Българяи след успеха, като бе изключително топло посрещат от феновете на Летище София.

„Тази награда означава много за мен. Миналата година бях на косъм да спечеля малкия глобус в Истанбул, а тази успях по едно интересно стечение на обстоятелствата. Много съм радостен. Нямах малък глобус. Вече имам“, каза Янков.

„Имам шансове да спечеля големия кристален глобус. В момента съм втори. Какво трябва да се случи? Трябва да карам на макс, както мога да карам и се надявам да го направя в последния старт“, добави Янков.

„Първо зависи от моето каране. Надявам се да се справя добре“.

Запитан какво е чувството да е пред двама австрийски състезатели като Андреас Промегер и Бенджамин Карл, Янков заяви: „Чувството да съм пред две легенди на австрийския сноуборд е страхотно. Знаете Австрия е голяма страна и е сред лидерите в зимните спортове. Чувството е страхотно, когато бях на стълбичката и от двете ми страни са австрийци“.

„Реално бяхме много концентрирани върху спечелването на малкия глобус. След Банско имах преднина и трябваше да го защитя. Имах възможност. Сега гледам да се концентрирам върху следващите стартовете. Би трябвало да говорим след старта“.

„Мисля, че до този момент всичко върви по план. Успявам да карам добре. Имам четири подиума тази година. Спечелих и малкия глобус в олимпийската дисциплина. Гледаме напред за следващите стартове“, каза още Янков.

Същевременно треньорът му Георги Атанасов сподели: „Разбира се, че сме доволни от резултатите до сега. Тази година освен, че е по-трудно, е и по-сладко. Сега ние сме си поставили по-високи очаквания. Смея да кажа, че в Банско бе най-трудно. Освен очакванията имаше хора, които казваха: „Утре ще станеш първи“. Когато сме навън е малко по-спокойно. В деня на състезанието не си говорим за резултати. Говорим си за карането, за трасето“.