Българинът Радослав Янков разказа пред камерата на NOVА за "Купа Радо Янков" в Пампорово, която е един допълнителен старт към календара на българската федерация по ски. 

"Купата се казва "Радо Янков", но изказвам благодарности към всички, които спомогнаха за провеждането на състезанието. Едно състезание не се прави от един човек", заяви Янков. 

"Откакто спечелих големия кристален глобус, имаме голям прираст в децата, които се записват по сноуборд. Благодарен съм, че тогава ММС подпомогна клубовете и треньорите. Резултатът пет години след това е видим - близо 130 деца във възрастови групи до 15-годишна възраст. Мотивираме ги с подобни състезания, които са шансове за изява." 

"Развълнуван съм. Времето бе с нас, пистата бе страхотна, децата са доволни. Дай боже да изкараме шампиони на по-високо ниво." 

"Признавам, че тази година ми бе много трудно. Имах здравословен проблем, трябваше да решим дали да прекратя сезона и да го пишем нулев, или да карам. Радвам се, че успях да участвам на Световната купа, че имах добри класирания. Намерих волята в себе си, радвам се, че съм на крака. Ще се възстановя и съм готов за следващия сезон", завърши Янков.