Една най-големите ни надежди за медал от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг – Радослав Янков, отпътува днес за южнокорейския курорт.

Заедно с него за Игрите тръгнаха и сноубордистките Александра Жекова, Теодора Пенчева и скиорката Мария Киркова.

Жекова: Малко съм болна, но за Олимпиадата ще съм "пушка"

Янков, който ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг, ще стартира в паралелния гигантски слалом. Той заяви, че е готов за битка и си пожела побед, за да зарадва българската публика.

„Дойде време за битка. Заминавам с положителна настройка. Готови сме, приготвили сме багажа и отлитаме да покажем, каквото сме направили и каквото сме тренирали. Заминаването за олимпиада е малко по-различно от заминаването за други състезания. Малко е като за битка, като за война", каза Янков на Летище София.

"Усещам подкрепата от всички. Мисля, че направихме добра подготовка, изчистихме кусурите в екипировката и всичко върви, както трябва. Голяма чест е да развявам знамето, ще го развявам гордо и високо. Чест и гордост е за мен да го направя, благодаря за поканата. Пожелавам си да покажа това, на което съм способен и да се върна жив и здрав. Българите имаме потенциал, имаме дух и можем да го покажем“, допълни той.