Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до БФ Ски. На световното младежко първенство по сноуборд, завършило преди дни в Банско, Тервел Замфиров и Петър Гергьовски спечелиха титлите, Александър Кръшняк взе два сребърни медала, а Кристиян Георгиев завърши четвърти. В класирането по медали българите се наредиха на първо място.
 
„От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете огромната благодарност за миговете на гордост и национално самочувствие, които дарихте на милиони наши сънародници.
 
В момента притежаваме изключително силно и талантливо поколение.Сноубордистите спечелиха и трите наши отличия на олимпийския младежки европейски зимен фестивал преди два месеца в Италия.Тези значими успехи са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и медалисти своите идоли и своя пример за подражание.
 
Благодаря от сърце на всички състезателки, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по ски, която напоследък е пример за професионален подход, успешен мениджмънт и ефективност. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно световно ниво в белите дисциплини и точно за това отново ви поздравявам за начина, по който се развива българския ски-спорт в последните години. Впечатлени сме от професионализма, целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Отбелязваме и отличната организация на поредното голямо първенство у нас, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини.
 
Желая ви здраве, нови победи и медали, включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 г.“, се казва в писмото.