Легендата Петър Попангелов поздрави Алберт Попов и му пожела най-вече здраве, за да може да продължи с добрите си изяви и да бъде ще много пъти на почетната стълбичка. Самият Попангелов има 11 подиума за Световната купа - една победа, 6 втори места и 4 трети. 
 
"Алберт успя да хване момента, както се казва. Настрои си софтуера още на старта за втория манш, защото разликите между скиорите бяха малки, това е важно условие, за да можеш да стопиш позиции. И който съумееше да си направи слалома без груби грешки, щеше да успее. Попов направи перфектен втори манш и така успя да стопи много позиции – от 25-то до 3-то място. Освен това пистата бе много неудобна за мнозинството от скиорите, но явно пасна на Алберт. Направи ми впечатления, че левите завои за много състезатели бяха доста мъчителни. Както може би знаете, на всеки скиор левия или десния завой му е по-удобен. И трето – Алберт успя да преодолее тази психологическа бариера, която му пречеше, особено във вторите маншове", коментира пред "Мач Телеграф" Попангелов.
 
Той смята, че фактът, че треньорът на на Алберт е наредил вратите за втория манш, не е бил решаващ.
 
"Сигурно е оказало влияние, но не мисля, че е чак толкова голямо. Моят баща също е редил слаломи, но аз на тях не съм се представял кой знае колко добре. 
 
Пожелавам на Алберт само здраве и упорита работа и резултатите ще продължат да идват. Всеки старт обаче е различен, всяко трасе е със своите особености и е много трудно в тази конкуренция да си сред най-добрите. Затова трябва да оценяваме по достойнство подобни постижения", каза още Попангелов.