Един от най-славните олимпийци на България - Йордан Йовчев - бе гост на "Събуди се" и сподели очакванията си от българските представители в Пьонгчанг.

Според него най-големи надежди за успех трябва да чакаме от Радослав Янков, както и от биатлонистите ни.

Относно отличния резултат на Владимир Зографски в ски-скока, Йовчев с усмивка отбеляза: "Окрилен е. В кръга на шегата, четох, че е влюбен, сигурно това го окрилява. Много са факторите, трябва много работа, и доста късмет."

"Броят спортисти е добър. Всички сме вторачени в Радо Янков, също и в биатлона. Чепеларе не случайно чака шампиони. Сигурно не е случайно, в Родопите са много трудолюбиви хората," заяви още гимнастикът.

"Аз съм тръгнал от Пловдив. Като малък гледах големите като омаян. Дълги часове тренирах, двуразово, триразово. Спортната гимнастика изисква доста седене надолу с главата," спомни си той в ефира. "Вече не ми липсва гимнастиката. Аз продължавам да си тренирам. Наситих се в големия спорт. Влизам в залата, гледам първенства. Правя доста открити уроци, не само в София, но и в страната."

"Изискванията в спортната гимнастика вече са много високи. Няма начин да избегнеш травмите. Не може да буташ един състезател непрестанно, трябва сам да го искаш," обясни още Йовчев.

Той промотира и едно страхотно събитие, което предстои след месец в София. "На 12 март ще участвам в шампионската гала с Албена Денкова. Но е спорно дали ще ме видите на леда. Изключително сложно е. Ще насоча усилията си към това, което мога," разказа Йовчев.

В Шампионската гала вечер ще участват световноизвестни изпълнители и шампиони по фигурно пързаляне - Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, и други.

В допълнение на изключителния звезден състав от артисти, проектът включва още театрални и циркови артисти, въздушни и ледени акробати и водещи солисти и всичко това с добавка на невероятно светлинно шоу.

На края Йордан Йовчев призна ѝ нещо любопитно от личния си живот: "Синът ми тренира тенис, на 16 години е 1.85 метра. Аз съм щастлив, че се занимава със спорт. И успява да го съчетае с учението. Не съжалявам, че е избрал тенис, а не спортна гимнастика."