Клеман Ноел, олимпийският шампион в слалома, е готов да завладее Банско. Той е част от Белия керван, който този уикенд акостира в България за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

„Да, чувствам се добре. Много харесвам града.

Последният път, когато бях тук, беше през 2021 г., но тогава имаше COVID. Така че атмосферата по улиците не е същата. Има висока температура на въздуха сега, но атмосферата изглежда наистина добра“, сподели Ноел пред DIEMA SPORT.

“Последния път, когато бях тук, беше заледено, така че ми беше наистина трудно. Мисля, че тази година условията са различи по-лесни за мен, така че ще бъде добро състезание“, добави скиорът.

И тежко състезание?

“Ще видим.“

„Сезонът ми до момента не е толкова зле, Имах три подиума, едно четвърто място, но това не е достатъчно. Знам, че мога повече. Справям се добре на тренировките, надявам се да продължа така и да спечеля още състезания преди края на сезона“, каза още Ноел.

Скиорът смята организацията в Банско за перфектна.

„И в България усещаме, че всички наистина искат това състезание. И всички са отдадени на 100% за това състезание. Така че, това е хубаво“, завърши Ноел.