Швейцарският скиор Марко Одермат спечели впечатляваща победа в в гигантския слалом на осветление в австрийския зимен център Шладминг, валиден за Световната купа. Той даде общо време от 2:10.03 минути. Впечатляващо бе, че Одермат бе извън Топ 10 в първия манш, след като направи някои грешки. След това той се оправда, че не е успял да свикне с осветлението. Одермат обаче направи феноменално второ спускане и остави всички зад гърби си разлика между половин и една секунда.

Втори завърши представителят на домакините Мануел Фелер. Той водеше с близо секунда на Одермат след първия манш, но в крайна сметка завърши само с 5 стотни зад победителя.

На трето място завърши словенецът Жан Кранец - на 29 стотни зад Одермат. Петицата се запълни от норвежеца Александър Стеен Олсен и от швейцареца Лоик Меяр, който спечели в Шладминг преди година.

Това бе пета поредна победа за Марко Одермат от пет гигантски слалома през сезона, както и осма без прекъсване, ако се брои и маналият сезон. Това е и 19 победа за него в дисциплината.

В генералното класиране през сезона Марко Одермат води убедително с 1256 точки, французинът Сиприен Саразен има 660, а Мануел Фелер от Австрия излезе на трета позиция с 514.

В дисциплината гигантски слалом Одермат има пълен актив - 500 точки, като той е пред хърватина Филип Зубчич с 285, а трети за момента е словенецът Жан Кранец с 226.  /БТА