Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг за участие в Зимните олимпийски игри. За Република Корея с полет през Истанбул заминаха тримата състезатели с квоти в ски-бягането Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, техните треньори Пламен Недялков и Иван Бургов и докторът на делегацията Първан Първанов.

"Фокусирали сме се в дисциплините свободен стил. Насочили сме подготовката към строго определени стартове и няма да се разпиляваме както преди по всички дисциплини. Двете момчета се подготвят и за отборния старт, а всички ще участват и в спринта. Антония Григорова имаше леки здравословни проблеми с вирус през последните дни, но вече всичко се надяваме да е наред. Останалите са здрави и вярвам, че ще дадат най-доброто от себе си точно по време на Олимпиадата", заяви преди заминаването старши треньорът Пламен Недялков.

„Всичко вече ми е известно от предните Олимпиади. Подготвени сме. Дано направим добри бягания. С добро настроение тръгваме. Знаем на какво ниво сме, гоним най-добри класирания. Ако не ние, децата след нас живот и здраве ще гонят медалите“, заяви Антония Григорова.

„Равносметката съм я направил, но това, което ни трябва, е малко късмет. На предните две Олимпиади бях болен. Това е до късмет. Като цяло имам шансове, показа съм на Световни купи. Световните купи са по-трудни. Там са осем човека, а на Олимпиадите са 4“, сподели Цинизов. 

В сряда за Пьонгчанг заминава и предпоследната група български олимпийци. Сред тях са тримата сноубордисти Александра Жекова, Теодора Пенчева и Радослав Янков и състезателката в алпийските ски Мария Киркова. Заедно с треньорите си те ще бъдат точно в 19.00 часа на Терминал 2 на Аерогара София, където ще бъдат изпратени с кратка церемония и с традиционните пожелания за успех и талисмани за късмет. 

Последен от българите от София ще отпътува алпиецът Камен Златков следващия понеделник, припомня www.bgolympic.org.