Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 9-то време в първия манш на слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в Кицбюел (Австрия).

След като почти всички слаломи от началото на сезона до момента се провеждаха при положителни температури, днес най-накрая пистата бе заледена, което е точно по вкуса на Аби. Това му позволи да даде 9-ия резултат, въпреки че стартира с 19-ти номер, като той изостана със само 1.04 секунди от спусналия се първи по пистата представител на домакините Мануел Фелер.

Зад българина остана и водачът в класиране в слалома Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който въпреки липсата на съществени грешки бе с 1.45 по-бавен от лидера Фелер.

Вторият българин в днешното състезание, Камен Златков, не успя да стигне до финала след грешка в средата на трасето, когато той се опита да влезе твърде бързо в един завой и не успя да остане в трасето. За него това е четвърто незавършване в първия манш в шест старта през сеозна.

В челото Фелер, който финишира за 52.18 секунди, има аванс от 0.31 секунди преди Лукас Бротен (Норвегия), а трети с пасив от 0.50 е германецът Линус Щрасе. Миналогодишният победител от слалома в Кицбюел Дейв Райдинг (Великобритания) заема 16-то място в подреждането с пасив от 1.56 секунди.

Вторият манш на шестия за сезона в Световната купа слалом ще започне в 14:30 часа българско време по-късно днес.