МОК маха наказанието на Русия, но при едно условие

Олимпийското наказание на Русия ще бъде премахнато, ако не се появят нови случаи на допинг наказания от руски атлети на Пьонгчанг 2018. Това е било гласувано от Международния олимпийски комитет. Само че от МОК не са позволили на руските спортисти да излязат със собствения си флаг на церемонията по закриване.

Както е известно, в Пьонгчанг руснаците се състезаваха като независими атлети под олимпийския флаг, а причината бе насърчаваната от държавата безпрецедентна допинг политика по време на Олимпиадата в Сочи през 2014-а.

Общо 168 руски спортисти съставиха отбора на "Олимпийските атлети от Русия", но двама от тях дадоха положителни допинг проби.

Това са спечелилият бронзов медал в смесения кърлинг Александър Крушелницки и състезателката в бобслея Надежда Сергеева.

Президентът на МОК Томас Бах обясни, че въпросните положителни тестове са "много разочароващи и са попречили на МОК да реши да вдигне забраната за церемонията по закриване."

Но относно двете положителни проби, Бах обясни: "Няма доказателства за систематичен допинг и няма доказателства за замесването на Руския олимпийски комитет в тези случаи."

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Пьонгчанг 2018

Зимни спортове