Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на откриването на Световната купа по сноуборд, която ще се проведе на 20 и 21 януари в Пампорово. Участие в стартовете при мъжете и жените ще вземат 97 състезатели от 16 държави.

„Това домакинство е голяма чест и отговорност за нашата страна. Поздравявам екипа на Българската федерация по ски, който с усърдната си работа е доказал, че може да организира големи състезания и с това е спечелил доверието на световната федерация. Сигурен съм, че и сега федерацията е осигурила най-добрите условия на писта „Стената“, на която елитът на сноуборда ще се състезава. Убеден съм, че всички състезатели ще дадат най-доброто от себе си. Пожелавам успех и на нашите спортисти“, заяви Илиев.

България ще бъде представена от 10 състезатели. Големият ас на отбора е носителят на Световната купа за 2016 г. Радослав Янков. В стартовете ще участват още шампионите на планетата при младите от Банско 2023 - Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, сребърният медалист от този шампионат - Александър Кръшняк и четвъртият - Кристиян Георгиев. Останалите ни представители за Световната купа са Теодора Пенчева, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков.