Хокеистите на Минесота Уайлд постигнаха важна победа по пътя си към плейофите в НХЛ над тъжните си съперници от Детройт Ред Уингс. В своята зала в Минесота домакините надделяха с 6:3 и увеличиха тъгата у опонентите си.

Причината те да са с наведени глави е, че това е първият им мач след кончината на дългогодишния им президент Майк Илич, с когото постигнаха не един и два успеха и се окичиха с много слава, включително и с Купа "Стенли".

Но в този мач бяха неузнаваеми. След равностойно начало на първата третина, Уайлд пое инициативата и до края ѝ водеше с 2:0 след попаденията на Микаел Гранлунд в 13-та минута и на Нино Нидеррайтер в 16-та. И двата гола паднаха при числено превъзходство на леда на Минесота.

Антъни Манта намали за "Червените криле" в 7-та минута на втората третина, но Чарли Койл върна аванса на Уайлд от два гола след 14:14 минути игра във втората част. Но това не беше всичко в нея.

Минута и половина по-късно Хенрик Зетерберг намали на 2:3 и върна интригата за последната третина. Тогава на леда обаче хокеистите на Детройт сякаш отсъстваха. Поне във финалните минути.

Защото Зак Парис направи 4:2 за Минесота след 4 минути игра, но Андреас Атанасиу намали 35 секунди по-късно. И след това дойдоха най-силните минути на домакините.

Кристиан Фолин в 7-та минута и Зак Парис в 11-та при числено превъзходство се разписаха и сложиха точка на спора с разгромен аванс в полза на своя Минесота.

Така Уайлд събраха 80 точки в актива си и са уверени лидери на Запад. Ред Уингс са последни на Изток с 54 точки, но са само на седем от място в плейофите и битката за тях далеч не е приключила безславно.