20-годишната Мина Здравкова следва мечтите си от малка. Бащата ѝ, бившият футболист Ради Здравков, не я спира в стремежа ѝ да гони целите си в спорта, който обича.

След дълго търсене Мина Здравкова намира своя партньор на леда - Кристофър Дейвис, американец, който вече има и български паспорт.

Още като 10-годишна Мина заминава, за да тренира в Москва. Животът ѝ тече изключително интензивно, а в рамките на 3 години, българката обикаля четири държави на два континента.

"Много блед спомен имам от първото ми стъпване на леда. Бях с баща ми и много ми хареса. Аз съм Мина Здравкова и се занимавам с фигурно пързялане от 17 години", сподели младата фигуристка в интервю за "Събуди се" по NOVA.

"Родителите ми винаги са ми имали много голямо доверие. Един ден им казах, че искам да се занимавам с танци на лед. Те направиха това мое желание реалност", разказа още Здравкова.

Тя разказа за пътя си до момента във фигурното пързаляне и за търсенето на подходящ партньор.

"Моята треньорка се зае да ми търси най-доброто момче за партньор. Във фигурното пързаляне има един сайт, в който се регистрираш, за да си намериш партньор. Заминахме за Чикаго. Срещнахме се с Крис и неговите треньори. Веднага го харесах, но се оказа, че не съм била единствената, която е била на проби с него. Приличат на любовни истории тези разкази, но не винаги са такива", заяви Мина Здравкова.

"Трябва да минете през трудностите заедно. Не да се карате, а да бъдете отбор. Почти се бях отказал от спорта. Но, когато срещнах Мина, тя беше невероятна. Беше тотално различна в тренировките от всеки друг. Тя обича спорта много", пък разказа Кристофър Дейвис.

Вижте подробности в прикаченото видео!