Мениджърът на Арсенал Микел Артета е пътувал до Съединените американски щати, за да се срещне със собственика на „артилеристите“ Стан Крьонке. Смята се, че една от целите на срещата е била Артета да убеди бизнесмена в необходимостта от спешни инвестиции, с които да бъдат привлечени нови попълнения, предвид неубедителната форма на лондончани от началото на календарната година. Възможна друга причина за срещата е бъдещият нов договор на испанския специалист.

Двамата бяха забелязани да наблюдават заедно на живо двубоя от NHL между Колорадо Авеланч и Чикаго Блекхоукс.

Артета държи на всяка цена да бъде привлечен нов нападател до края на зимния трансферен прозорец, както и нов полузащитник. Големите цели са Душан Влахович и Артур Мело, но Артета има и алтернативни варианти, предвид почти сигурното отпадане на Влахович като вариант. Очаква се през следващите дни сърбинът да премине в Ювентус, а за първа негова алтернатива е спряган шведският нападател на Реал Сосиедад - Александър Исак.

Арсенал е отбелязал едва един гол в петте си мача във всички турнири от началото на 2022 година, което доказва необходимостта от подсилване на тима в офанзивен план.