Микаела Шифрин трудно намираше думи да опише емоциите си след паметната победа в гигантския слалом в Кронплац, с която подобри рекорда по победи за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите. Шифрин има 83 успеха, а досегашната рекордьорка Линдзи Вон е с 82.

"Трудно ми е да намеря думи за това, което чувствам в момента. През днешния ден имаше всичко - стрес, спокойствие, нерви, въодушевление. Дълъг ден, чувствам се изтощена. Ще опитам да си поема дъх и да се насладя на момента", каза Шифрин.

"Нивото е много високо, конкуренцията е силна и трябваше да карам на предела на възможностите си, за да спечеля. Една грешка и си извън подиума, дори извън топ 10. Трябва да рискуваш, което понякога носи успех, понякога не", каза още тя.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Това беше девета победа този сезон за именитата състезателка, с която тя направи голяма крачка към крайната победа за Световната купа.

27-годишната Шифрин добави пред репортери, че е била притеснена преди карането си във втория манш, след като е видяла силното спускане на своята подгласничка Лара Гут-Бехрами.

"Видях я от самото начало и тогава си помислих: „Защо гледах? Не мога да карам толкова бързо. Бях малко нервна за втория манш, но най-вече мразя да чакам и накрая, когато дойде време да тръгвам, всичко утихна и просто натисках колкото мога на всеки завой", каза още Шифрин. /БТА