Българската съзтезателка в алпийските ски Мария Киркова се завърна на родна земя, след като взе участие на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018. Тя записа добри резултати в дисциплините гигантски слалом и слалом, завършвайки съответно на 40-ото и 35-ото място.

Шведски триумф в слалома, Киркова на 35-о място

„За мен беше голяма чест, че отидох на четвъртата си олимпиада и успях да се подготвя горе-долу добре. Дадох всичко от себе си и се радвам, че бях сред силен отбор. Доволна съм, че направих едино достойно каране”, каза Киркова.

„При алпийците бяха наистина тежки условията. Пистите бяха с доста по-различен сняг, отколкото сме свикнали да тренираме и да караме изобщо. Това по никакъв начин не ме притесняваше, защото каквито бяха условията за мен, такива бяха и за другите. Постарах се бързо да се адаптирам. Не беше лесно състезание, но смятам, че успяхме да се съберем и да представим държавата си по най-добрия начин”, допълни тя.

Мария Киркова: Всички сваляме шапки на Сани Жекова

„Към момента не мога да кажа дали ще съм готова за още една олимиада. Последните години бяха много тежки за мен. Не е лесно да се подготвяш индивидуално. Засега гледам да си завърша сезона и след това ще мисля”, каза още състезателката.