Ден преди дебюта си за Световната купа за България алпийката Луиза Бертани отговори на въпросите на пратеника на вестник "Мач Телеграф" в Зьолден Пламен Вълков.
 
- Луиза, как се чувстваш часове преди старта на Световната купа. Това ще е първото ти състезание за България.
- Много съм развълнувана, че съм тук в Зьолден и ще имам честта да карам за България. Доста е топло, а това не е добре за провеждането на гигантския слалом. За старта в Зьолден идва и моето семейство.
 
- Разкажи нещо повече за това как премина подготовката ти за старта на сезона.
- В последните 2 седмици направих доста успешни тренировки на глетчера в Хинтертукс. Там тренирах заедно с алпийките на Хърватия, Полша и Чехия. Проверих си нивото на подготовка и съм доволна. Все пак важното за мен е как ще се представя по време на състезанието в събота.
 
- За кой път ще стартираш тук в Зьолден?
- Това ще е четвъртият ми старт в Зьолден. В предните нямах много късмет, защото нивото на подготовката ми не беше на високо ниво, а и атмосферните условия по време на състезанието не бяха добри. Също така стартирах и с доста заден номер, което не беше добре.
 
- Какви са целите, които си поставяш за новия сезон?
- Искам да вляза в топ 30 за Световната купа и то не само веднъж. Надявам се да направя добри класирания и в стартовете за Европейската купа. Целта като цяло за сезона е да бъда на добро ниво през цялото време.
 
- През сезона има и Световно първенство в Куршавел. Там какво да очакваме от теб?
- Много се радвам, че световното е в този курорт. Като цяло за ските е добре първенствата на планетата да се провеждат повече в Европа. За мен това ще бъде първо световна на което ще участвам и това ме прави много щастлива.