"Моята лична оценка - ясно е, че не беше това, за което сме готови, нито това, което очаквахме. Причините са много. Ще ги анализираме и се надявам повече да не допускаме същите грешки. Стрелбата на тази Олимпиада беше малко лотарийна за някои състезатели. Грешките са си грешки. Единствено мога да виня себе си. Доста часове работа ни чака, за да анализираме всичко, което се случи. И в щафетата стрелбата не ми се получи. Беше ми много по-напрегнато от индивидуалните старове. Първият пост е пост, от който много състезатели се плашат. Да дадеш добър старт е много отговорна задача", коментира биатлонистът Красимир Анев при завръщането си от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

"Никога не съм търсил скандали. Скандалите се извличат от всяка една моя дума. Когато казвам какво се е случило по време на състезанието, след това хората го тълкуват по мното грешен начин. Като видите и в другите държави, когато се правят анализи всеки казва какво се е случило по време на състезанието. В това няма нищо лошо. Казах, че може да стане скандал, ако бих изкоментирал някоя от причините. Главната причина за неуспехите ми е, че аз не успях да се справя с олимпийското напрежение. Има един момент на разочарование. Ние обаче сме спортисти, обичаме си работата и на никой няма да му е лесно да каже - до тук. Засега не мисля за отказване. Ако ме питате за още една Олимпиада, не мога да ви кажа, защото има доста време", каза още Анев и добави:

"Аз съм избрал своя път, не съжалявам за него. Защо да се деля от отбора? Дали се готвя индивидуално зависи от много фактори. Аз съм избрал този път, защото не виждам перспектива да се готвя с треньора на националните гарнитури. Никога не съм влагал нищо лично, а с цел да надграждаме. Както аз критикувам, така и аз търпя критики. В последно време се разбираме добре с моите ръководители."