Киркова: Чувствам се по-улегнала и по-амбицирана

Българската състезателка по ски-алпийски дисциплини Мария Киркова замина с поредната група олимпийци за Пьонгчанг тази вечер. Това ще бъде четвърта Олимпиада за Киркова, която заяви, че вече се чувства по-улегнала и амбицирана да се представи достойно.

Освен Киркова за Пьонгчанг заминаха още Радослав Янков, Александра Жекова и Теодора Пенчева.

"Развълнувана съм. Щастлива съм, че отивам на поредната си Олимпиада. За мен бяха доста трудни години, но съм щастлива, че се преборих и заминавам", каза Киркова.

"За мен четвъртите ми олимпийски игри са по-различни, тъй като се подготвях сама последните три години. Бях освободена като малко по-възрастна от националния отбор. Тази година националният тим ми помогна, за което съм благодарна. Всъщност през тези три години научих много за спорта, за самите ски. Израстнах като човек и спортист. Сега се чувствам доста по-улегната и амбицирана. Надявам се да направя това, което правя по време на тренировка и да се класирам достойно", допълни тя.

Свързани материали

  • Мария Киркова с 13-о място на слалом в Словения Мария Киркова с 13-о място на слалом в Словения
  • Тодоров и Киркова спечелиха гигантските слаломи в Пампорово Тодоров и Киркова спечелиха гигантските слаломи в Пампорово
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Мария Киркова Пьонгчанг 2018

Зимни спортове