Българският състезател в ски-скоковете Владимир Зографски записа историческо постижение на Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг! Той завърши 14-и на скоковете от малката шанца в Южна Корея, с което подобри най-доброто постижение на българин на такъв форум. 

Досега то се държеше от Владимир Брейчев, който преди 34 години в Сараево се класира 19-и. Но младата ни надежда в този спорт сега еднолично се окичи с тази слава след доброто си представяне. 

Той записа резултат от 226.5 точки, след като преодоля 108.5 метра при скока си от втория кръг. Така след 119.7 точки от този кръг и 106.8 от първия, той събра достатъчен актив за най-доброто българско представяне на Зимни Олимпийски игри в ски-скоковете. 

Големият победител е германецът Андреас Велингер, който донесе първо злато за родината си в тази дисциплина от Лилехамер насам през 1994 г. Неговата обща оценка беше от 259.3 точки. 

Голямата изненада е, че олимпийският шампион от Сочи Камил Стох не попадна дори сред призьорите. Втората и третата позиция останаха за норвежците Йохан Андре Форфанг и Роберт Йохансон.