Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното откриване на сезона в зимен курорт №1 у нас Банско.

В официалното откриване на пл. „Никола Вапцаров“ участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Банско Георги Икономов, председателят на БФ Ски Цеко Минев, олимпийският шампион по спускане от Солт Лейк Сити 2002 Фриц Щробъл и 5-кратния носител на Световната купа Марк Жирардели.

„Убеден съм, че ни очаква един страхотен сезон – Банско е европейски град на спорта за 2017, след 5 Световни купи в алпийските дисциплини, за първи път ще имаме и старт от Световната купа по сноуборд. Всички се надяваме на успех на Радо Янков и Сани Жекова на родна земя“, каза Красен Кралев. Той поздрави банскалии и всички, които работят за издигане на имиджа на курорта.

„Трябва да се гордеете с това, което сте направили, за да поставите Банско на челните места на картата на световните курорти“, добави министърът.

Банско наскоро получи и признание от Акадамията на Световните ски награди като влезе сред 25-те най-добри зимни курорта в света, а National Gеоgraphic го постави в топ 10 на най-добрите места за посещение в света.

През 2017 г. Банско ще бъде Европейски град на спорта, a от 3-ти до 5-ти февруари ще бъде домакин на два старта от Световната купа по сноуборд.