Националите Алберт Попов (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са шампиони на България в гигантския слалом. Стартът, който бе отложен от вчера заради неблагоприятни атмосферни условия в Банско се проведе днес отново на писта „Томба“ при слънчево време и много положителни емоции. Организатори са БФСки и „Юлен“ АД. 
 
В гигантския слалом при мъжете първи е Хю МакАдам (Австралия) с време от 1:50,04 мин. Втори само на 0,06 сек остана сребърният медалист в гигантския слалом от олимпиадата в Пекин 2022 Жан Кранец (Слвн). Алберт Попов е трети на 1,31 сек и взима златото за националното първенство, като най-предно класирал се български състезател в дисциплината. Среброто е за четвъртият днес Константин Стоилов (Витоша ски), а с бронз е Калин Златков (Юлен), който завърши шести. 

Константин Стоилов (вляво), Алберт Попов и Калин Златков (вдясно)

източник: БФСки

При жените първа е Тина Робник (Слвн), която е 25-а в световната ранглиста в гигантския слалом. Тя изпревари с 1,99 сек своята сънародничка Ана Буцик. Трета на 3,58 сек е Луиза Бертрани (Ит). От българските алпийки най-напред е Юлия Златкова. Тя е четвърта, но взима златния медал в дисциплината. Петата Лиляна Питова (Банско) е сребърна медалистка от държавното, а шестата Мартина Иванова (Боровец) спечели бронза. След състезанието бе и официалното награждаване за стартовете от националното първенство и за купа „Пирин“, които се проведоха от 31 март до 4 април в Банско. Сред връчилите наградите бяха Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанията, Георги Главчев, Юлен, Иван Каневчев, БФСки и др.