С демонстративни спускания Марио Мат и Марк Жирардели дадоха старт на зимния сезон в Банско. Мат е олимпийски и трикратен световен шампион, а Жирардели е петкратен носител на Световната купа. Двете звезди дадоха пресконференция заедно с кмета на Банско Иван Кадев и маркетинг директора на "Юлен" АД - Иван Обрейков. 
 
"Щастлив съм, че съм в Банско, в този прекрасен курорт и на това прекрасно място, за първи път бях тук през 2011 година и още тогава ми хареса. Тук винаги стават страхотни състезания, има добри условия и невероятни хора, затова се радвам да видя толкова млади любители на ските в Банско", каза ски легендата Марио Мат. 
 
"Добре дошли отново в Банско, виждате, че вече вали сняг, надявам се преди Коледа целият курорт да отвори. През зимата Банско е първият ми дом", бяха първите думи на Марк Жирардели, който е и мажоритарен собственик на ски зоната в Банско.
 
Той говори и за втория кабинков лифт и негативите, които имаше през годините във връзка с чакането и опашките.
 
"Живеем в свят, в който ако останеш на едно място е все едно се движиш назад. За да се движиш напред трябва да се модернизираш, да си наравно с другите. По отношение на негативизма, не си мислете, че е само тук", заяви Жирардели и даде пример с австрийски курорти, където подобни казуси продължават вече две десетилетия.
 
Маркетинг директорът на "Юлен" АД - Иван Обрейков посочи, че от днес в ски зона Банско има нови цени.
 
"До вчера цената беше 35 лева за възрастни, от днес, тъй като пуснахме още няколко писти и още няколко лифта, цената за възрастни е 45 лева на ден, 40 лева за студенти и младежи и 35 лева за деца. Очаква се и по-студено време, за да може да започне производството на технологичен сняг", заяви Обрейков.