Заместник-председателят на Българската федерация ски Георги Бобев сподели на пресконференция, че всички усилия на централата са съсредоточени към добро представяне на предстоящите Зимни олимпийски игри през февруари.

„Основните усилия на нашата федерация са насочени към Олимпийските игри. Краят на един олимпийски цикъл е своеобразен връх за всеки един спортист и организацията, която стои зад него. Намираме се в доста по-различна ситуация в сравнение с последните години. Радостно е, че световният спорт доста бързо се адаптира към новите условия. Календарите се следват стриктно и се надяваме, що касае професионалния спорт, ще имаме нормална година”, сподели той.

Yulian Todorov / LAP.bg
21 снимки

„Направено е всичко, което зависи от нас, разбира се, в рамките на нашите възможности, които по разбираеми причини са доста по-скромни от големите зимни нации, в които ние успешно се конкурираме в някои от спортовете. Постарахме се, въпреки многото предизвикателства, които самата обстановка наложи в последната година, да организираме по един много добър начин всички тези дейности. Предстои ни една много сериозна част от сезона, тази преди Олимпиадата. Както знаете, квотите се затварят във втората половина на месец януари. В момента имаме потвърдени общо шест квоти, възможностите са за още три или четири, което е едно много сериозно постижение”, допълни Бобев.

Чуйте и вижте повече от него в прикаченото видео.