Треньорът на най-добрия ни сноубордист Радослав Янков – Георги Атанасов, не скри огромната си радост след третото място на своя състезател на състезанието от Световната купа по сноуборд в Пампорово в съботния ден. По-късно днес Янков ще вземе участие и на основното състезание в неделя.

„Невероятно. Още на пистата емоцията изби. Все още не можем съвсем да го осъзнаем. Наистина много дълго чакахме. Борба постоянно, бяха наистина тежки  шест години, но сега всичко е наред. Вървим в правилната посока“.

„То е просто някаква емоция, но не е на облекчение, защото това е нашата работа. Но е щастие, защото, когато знаеш, че толкова си се борил за нещо, било е толкова трудно през годините, имали сме доста ред проблеми, но не сме отказали. За това този момент бе толкова специален, освен, че се проведе тук, което беше черешката на тортата“.

„Какво костваше? Най-вече работа и отдаденост. Лишения, пътувания постоянно, но наистина идва момент на облекчение и наслада. Ти се лишаваш от толкова много неща с идеята, че се отплаща по някакъв начин. Това е незабравимо. Всичко останалото – медалите, купите – те са за витрините“, заяви Атанасов пред NOVA.