Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването на 12,5 километра в Солджър Халоу, САЩ от Световната купа по биатлон.

Фийон Майе бе един от едва двамата състезатели, които преминаха през четирите стрелби без нито една грешка и това му позволи да спечели с комфортен аванс от 25.9 секунди пред втория Ветле Шаастад Кристиансен от Норвегия. Французинът бе с шести стартов номер, но с много премерена стрелба изпревари петимата преди него и стигна до крайния успех с време от 30:55.08 минути.

Трети завърши друг французин - Симон Дестьо, който с 3 грешки остана на 47.3 секунди зад сънародника си.

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо направи цели пет грешки в стрелбата, в това число три при последното си посещение на огневия рубеж, но въпреки това стигна до четвъртото място с изоставане от 1:37.7 минути.
Челната шестица се допълни от германеца Ерик Лесер и швейцареца Бенямин Карл.

Само двама българи застанаха на старта в състезанието, като Владимир Илиев завърши на 31-во място с 5 грешки в стрелбата, докато Антон Синапов пропусна 9 изстрела и се нареди на 46-а позиция на близо 6 минути и половина зад победителя. Димитър Герджиков, който също трябваше да стартира, не започна, за да спести сили за щафетата, която е по-късно днес./БТА