Филаделфия Флайърс победи с 3:2 след продължение Питсбърг Пингуинс в приятелски мач, който се игра в Торонто пред празни трибуни.

Мачът бе първият между отбори от Националната хокейна лига от средата на март месец, който първенството беше спряно заради пандемията от COVID-19.

Конър Шиъри даде преднина на "пингвините" след само шест минути игра, но още до края на първата третина Филаделфия направи обрат с голове на Шон Кутюрие и Кевин Хейс.

Три минути преди края на мача Питсбърг изравни за 2:2 чрез Джейсън Закър, но в средата на допълнителните 5 минути Скот Лоутън донесе победата на "летящите".

В други два контролни мача Торонто Мейпъл Лийфс победи с 4:2 Монреал Канейдиънс, докато Едмънтън Ойлърс се наложи над Калгари Флеймс с 4:1.

Официално сезонът в Националната хокейна лига се възобновява на 1 август (събота). Общо 24 от всички 31 отбора в лигата ще играят за място в плейофите. 

Първите четири в Източната и Западната конференция имат гарантирано участие в тях, докато тези, които заемат от 5-о до 12-о място ще играят на директна елиминация до 3 победи от 5 мача. Всички мачове ще се играят в два балона в Торонто и в Едмънтън./БТА