Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне - Александра Фейгин, коментира представянето си на турнира "София Трофи", който спечели преди дни. Тя разкри и подробности за подготовката си за предстоящото световно първенство.

"Честно казано не съм много доволна, на европейското първенство бях доста по-уверена и стабилна, докато тук допуснах по-сериозни грешки, за съжаление. Нормално, след европейско първенство е по-трудно да влезеш пак в ритъм", сподели Фейгин.

"Необходимо е много, на европейското дадох максимума, малко по-трудно влязох във форма това лято. За мен е важно аз да си свърша работата, с след това оценките не ме интересуват много. Те не зависят от мен", допълни тя. 

"За съжаление, наистина тук условията не са никак добри, дори по време на състезанието не се представих толкова добре, защото като влязох на леда изтръпнах от студ. Става все по-зле и по-зле, никой не се грижи, никой не се опитва да ми помага за съжаление. Не мога да тренирам нещо по-сложно, защото е опасно, аз не мога със изстинали мускули. Подготовката върви адски трудно."

"В началото на миналия и този сезон започвам с голямо разочарование от себе си, че наистина много трудно влизам във форма, цяло лято изпуснах. Наистина ми беше много трудно да намеря повече агресия, да имам желанието. Сега видях, че е възможно. Трябва да стискам зъби, вече имам амбицията да тренирам с 100% желание и се надявам да покажа максимума на световното първенство", завърши Фейгин.