Единственият български спортист със златен медал от Зимни олимпийски игри – Екатерина Дафавска, сподели пред NOVA радостта си от третото място на Радослав Янков в съботното състезание от СК по сноуборд в Пампорово.

„Много се радваме. Изгледахме цялото състезание. Стискахме палци да бъде спокоен и концентриран. Аз му го пожелах един-два дни преди старт. Винаги му пиша по няколко думички преди старт за нахъсване и се радвам, че успя. Тъкмо разказвах на неговите треньори, че сънувах, че ще награждаваме някого. Поздравих го него и целия му екип, познаваме се много добре. Дай Боже да завърши здрав сезона и още по-хубави класирания да направи“.

„Всички му се радваме. Повечето деца в Чепеларе тренират в клуба специално сноуборд заради него, малкият ми син също. Това нещо трябва да продължава. Ние развиваме само сноуборд и биатлон“.

„Те показаха миналата година, че са много добро поколение, пак благодарение на Радо се оформи юношески отбор. Нека федерацията им обърне по-специално внимание, за да може веригата да не къса. Това е най-доброто нещо, което може да се случи“, заяви Дафовска пред NOVA.