Лидерът в Източната конференция на НХЛ Вашингтон Кепиталс допусна поражение с 2:3 след дузпи при визитата си на Детройт Ред Уингс. В "Джо Луис Арина" Хенрик Зетерберг реализира победната шайба при петите дузпи, а веднага след това вратарят на "червените криле" Петер Мразек отрази удара на звездата на гостите Алекс Овечкин.

Победата е първа за Детройт в последните 6 мача, като тимът има само теоретични шансове да попадне в зоната на плейофите до края на редовния сезон.

Франс Нилсен и Томаш Татар дадоха аванс от 2:0 на Детройт още до началото на втората четвърт, но с голове на Зак Санфорд и Даниел Уиник Вашингтон вкара мача в продължение. При дузпите Томаш Ванек даде аванс на Детройт, а след това Евгени Кузнецов изравни за столичани. Така се стигна до изпълнението на Зетерберг, което направи разликата между двата тима в мача.

На Запад лидерът в конференцията Минесота постигна категоричен успех с 5:2 над Нешвил. Микаел Гранлунд и Джейсън Цукер дадоха аванс от 2:0 на Минесота след първите 40 минути на мача. 35 секунди след началото на последната третина Мико Койву покачи на 3:0 в полза на Минесота, но Колин Уилсън и Пи Кей Съббан върнаха надеждите на Нешвил за нещо в мача. Отново Цукер и Ерик Стаал обаче се разписаха в последните 5 минути, с което оформиха крайния резултат.

Роберто Луонго направи 34 спасявания на врата на Флорида за победата на "пантерите" с 3:2 над Лос Анджелис като гост. Джонатан Юбердо и Юси Йокинен изведоха Флорида до аванс с 2:0 в началото на втората третина, но още до нейния край Лос Анджелис изравни чрез Дуайт Кинг и Танър Пиърсън.

Победния гол за Флорида реализира Александър Барков само 15 секунди след началото на последната третина.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
Бъфало - Сейнт Луис 3:2
Детройт - Вашингтон 3:2 след дузпи
Монреал - Уинипег 1:3
Чикаго - Едмънтън 1:3
Ню Джърси - Ню Йорк Айлендърс 3:2
Торонто - Отава 3:6
Аризона - Сан Хосе 1:4
Далас - Тампа Бей 4:3 след продължение
Минесота - Нешвил 5:2
Лос Анджелис - Флорида 2:3
Ванкувър - Калгари 2:1 след продължение

След победа Едмънтън доближи Чикаго на Запад в НХЛ

Лидери в дивизиите
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Монреал 70 точки, Отава 68, Флорида 64
Дивизия Метрополитън: Вашингтон 85, Питсбърг 80, Кълъмбъс 79

Западна конференция
Централна дивизия: Минесота 84, Чикаго 75, Сейнт Луис 67
Тихоокеанска дивизия: Сан Хосе 76, Едмънтън 72, Анахайм 70 /БТА